Lena & Dania

Starting from Bottom

Vi er to søskende, som valgte at starte et taske og accessories brand, Signed Scandinavian hjemme i stuen midt i barsel og alt kaos.

Vi er  Lena og Dania, som er søskende og altid har haft drømmen om at starte eget firma - dog var tiden, udarbejdelse af ideoplæggene samt finansieringen en udfordring i opstartsfasen. I starten af 2018 fik vi ideen om at designe egne tasker med luksuriøst udtryk uden at koste en formue. Designet på vores signatur taske tog ikke lang tid at tegne, men processen fra ide til virkelighed har ikke været en rejse på den lyserøde sky.

Lena, var den kreative hjerne bag brandet, mens Dania sørgede for de administrative opgaver, heriblandt at finde en leverandør, der kunne producere taskerne i den ønskede kvalitet til et prisniveau, der gjorde det muligt at holde salgsprisen til den overkommelige side. Der var mange mulige leverandører, men da vi var helt grønne på området var det svært at finde ud af, hvor vi skulle starte.  Under sample-processen fik vi tilegnet en masse kompetencer og havde fundet et par mulige leverandører, der kunne leve op til de forventede krav. Men da prøverne ikke dukkede op, gik det ret hurtigt op for os, at vi var blevet snydt. Det betød vi skulle starte forfra og prøve at finde en ny leverandør. Det var ikke en nem kamp - nogle krævede bestillinger i store mængder, nogen havde skruet helt op for priserne og andre kunne ikke leve op til kvalitetskravene. Vores tanke bag SS er at kunne give vores kunder luksuriøse produkt, der giver følelsen af glæde og samtidig holde priserne nede. Vi fandt stille og roligt ud af, at det ikke bare var lige til. Det var en jungle, og det blev rigtig hurtigt uoverskueligt. I et fortsat forsøg på at finde en leverandør kunne vi sidde og skrive til over 100 forskellige leverandører og hvor ingen rigtig tog os seriøst, idet vores mængde pr. designs var så lave. Til gengæld begyndte vi at få mere viden om de forskellige lædertyper og metal variationer, hvilket var helt essentielt for vores brand.

 

Fortsætter, på trods af hverdagens travlhed og forhindringerne

Hverdagen er travl, det kender vi alle sammen. Jeg, Lena er alene mor, med studie og studiejob, hvor Dania også er i gang med sin Bachelor og døjer med Sclerose på fuldtid. Det betød at vi  skulle arbejde ekstra hårdt for at få tingene til at hænge sammen og få drømmen til at gå i opfyldelse. Efter 7 måneders søgen og skuffelser lykkedes det at finde en leverandør, der var til at forhandle med. Men deadlines blev fortsat udskudt og til tider var det stadigt en kamp at få samarbejdet til at fungere.

Efter en lille halvanden måneds tid blev prøverne sendt - og her begik vi vores første fejl. De satte taskerne i produktion, og i lidt for store mængder. Da deres første levering kom, kunne de med stor skuffelse se at kvaliteten på dem ikke var ens, og de måtte derfor begynde at sortere.

Opgive det hele var ikke en mulighed, vi måtte se det som en lærestreg. Det er vel dem man lærer mest af. Det handler ikke om hvor mange gange man falder, men hvor mange gange man kommer op igen. Udfordringerne har været med til at motivere os. At fejle er super lærerigt og forhindringer vil vi fortsat møde, lige meget hvor langt i processen vi kommer.  

Vores drøm er også at kunne give igen, og få skabt en kollektion, hvor en del af overskuddet går til Sclerose Foreningen, for at øge fokus på en udbredt kronisk sygdom meget få har bekendtskab til - og ikke mindst hjælpe med at få forsket inden for den uhelbredelige sygdom. Sammen står vi stærkere, og det gælder det meste i livet.

Vi er Signed Scandinavian og vi tror på at tålmodighed er vejen frem. Vi har begået en del fejl og vi har lært af dem.