Jacquiline Østergaard

Rebalance yourself on a daily basis and create your own path in life

Jeg har altid haft store drømme og visioner om at gøre en forskel i verden. Som ung ønskede jeg at det skulle være gennem ledelse og personaleudvikling. Det var den helt store drøm — og drømmen var tæt på at lykkes. Jeg blev nemlig spottet som lederaspirant, da jeg var ansat som koordinator i Business Development Department i det store internationale teleselskab Orange. Min virksomhed bakkede mig op med uddannelse, økonomisk støtte og en karriereplan, der matchede alle mine drømme. Min fremtid var lagt, og kursen for min karriere udstukket, da livet tog en uventet drejning. En trafikulykke spændte ben for mig og satte med ét en stopper for alle drømme om færdiggørelse af uddannelse og forfølgelsen af karrieresporet som leder. På et splitsekund ændrede livet sig.

I mange år var jeg stærkt smertepåvirket som følge af ulykken, og alle drømme om fremtiden blev lagt på is. Alt hvad jeg kunne var at tage en dag ad gangen og lære at acceptere mine nye livsvilkår. Jeg blev dømt af specialister til at have varige kroniske mén — den del havde jeg dog svært ved at acceptere. Det var i de år, at min filosofi om at rebalancere sig selv og skabe sin egen livsstil fik sin spæde start. Det var i samme periode, at jeg fandt ud af at smerter kan føre til muligheder.

Som en del af min genoptræning valgte jeg at uddanne mig som Pilates-instruktør. Jeg ønskede at forstå min krop og skabe kropsbevidsthed. Frem for alt ønskede jeg en smertefri og stærk krop og jeg havde en idé om, at hvis jeg bare forstod min krop, så ville jeg også kunne heale mig selv. Jeg tog alverdens kurser i anatomi, fysiologi og kroppen som helhed. Jeg udvidede med kurser i mindfulness, energi, vibration samt filosofiske, spirituelle og åndelige indgangsvinkler til meningen med livet. Og det virkede. Jeg kom ud på den anden side og blev smertefri.

Det var en lang, svær og til tider hård læringsrejse, som tog mere end ti år. Jeg føler stadig, at ulykken tog mine bedste år som ung kvinde i 20’erne fra mig, og den dag i dag får jeg tårer i øjnene, når jeg taler om det. Men min redning blev troen på, at der altid findes en vej, når vi er modige nok til at skabe den selv. Det var i hvert fald det, jeg valgte at gøre for at kunne vende tilbage til et meningsfuldt liv. Det blev min skæbne at sammensætte og skabe min egen uddannelse og læring gennem smerterne fra min krop, og de indsigter, den viden og forståelse jeg opnåede undervejs.

Hvorfor? Jeg har stillet mig selv det spørgsmål tusinder af gange undervejs. Hvorfor var det lige præcis den erfaring, jeg skulle have? Men svaret er faktisk ligetil: fordi jeg er “Creator” af hjerte. Fordi jeg tror på at gå skabelsesvejen. Fordi det at være et skabende væsen er selve essensen af livet set med mine øjne, og fordi vi mennesker tillader os selv at glemme, hvad vi rent faktisk er i stand til, når vi skaber vores egen vej. Lige som jeg havde glemt det før min ulykke. Jeg var på vej ind i en strømlinet virksomhedskultur, men ulykken vækkede skaberkraften i mig. Den blev vejen til at skabe et liv og en livsstil, som støttede mig, og som på sigt har healet mig. Som altid ligger vores største erkendelser og muligheder gemt i vores største smerte.

Efter en årrække som selvstændig Pilates-instruktør og mit eget koncept Body*Decisions, åbnede jeg i 2018 for alvor døren ind til ivæksætterverdenen. En verden hvor alt potentielt er muligt, men hvor det kræver vilje, styrke, mod og i særdeleshed vedholdenhed og dedikation at skabe alignment mellem dig selv, din idé og markedet. Jeg har erfaret, som med alt andet i mit liv, at der kun er én vej — din egen.

Virksomheden hedder Global Rebalance. Vi er et dansk kunst brand, der skaber moderne symbol kunst og bøger. Vi tror på rebalance og at den ultimative balance blot er en illusion i den moderne tid vi lever i. Ved at skabe den ny tids symboler og relaterede bøger stiller vi skarpt på de store spørgsmål om livet. Symboler er et unikt og powerful tool til at udfordre den menneskelige tænkning. Det er vores ønske, at vores kunstneriske udtryk kombineret med moderne symboler kan inspirere alle på denne planet til at tænke i nye og progressive måder. Vi anser det som en vej til Global Rebalance.

Indtil videre er symbolerne trykt som plakater, så de kan hænges op i hjemmet som en naturlig del af indretningen. Symbolerne er en syntese af al min viden, mine indsigter, erfaringer, naturvidenskabelige principper og mine medfødte kreative evner. De er skabt sammen med min livspartner Michell Léon, der er et skrivende naturtalent, lige som han har særlige evner for at se potentialer og samle det i innovative produkter og services. Samtidig har han en lang iværksætterbaggrund, som jeg kan læne mig op ad.

Jeg har valgt at stille mig til rådighed med min viden i at rebalancere sig selv og gå skabelsesvejen. Naturligvis med afsæt i symboler og grafisk udtryk, som danner en innovativ ramme om processen. Jeg forstår i dag, at jeg har adgang til unikke indsigter som følge af min rejse siden ulykken, og jeg ønsker at bidrage til skabelsen af Global Rebalance.

Læs evt. mere her:

https://globalrebalance.com